0017 DSCF4195 Melvinkobe Photography

Investeren in vastgoed

U bent op zoek naar een veilige investering, een vast en hoog rendement, zonder enorme instapkosten te moeten neertellen of u intensief te moeten verdiepen in een technische materie.

U ziet al langer dat spaarboekjes niets meer opbrengen, dat de beurs onvoorspelbaar en grillig is en hoort het in Keulen donderen bij crypto, bitcoins en NFT’s.

Investeren in vastgoed is de ideale oplossing voor wie zekerheid zoekt, weinig tijd heeft, gericht is op de toekomst en een zorgeloze en duurzame investering wil aangaan. Vastgoed garandeert namelijk een stabiel rendement, behoudt haar intrinsieke waarde en vergt relatief weinig aandacht.

Investeren met VICUS

VICUS is al jarenlang een betrouwbare partner voor talloze investeerders. Ons divers team van specialisten staat garant voor een waterdichte service bij de begeleiding van uw aankoop, uw financiering, de berekening van uw rendement en de inschatting van uw kosten. We rekenen hiervoor op de in-house expertise van onze voormalige bankdirecteur, advocaten en economen.

Veelal zien wij onder ons investeerderscliënteel twee typische profielen opduiken:

  • Investeerders die de aangekochte woning onmiddellijk op de huurmarkt willen plaatsen en hun aankoop voor onbepaalde tijd willen bijhouden.
  • Ouders die hun studerende kinderen willen huisvesten. Zo sparen ze de kosten van een duur kot uit en kunnen ze de woning na het diploma van hun studenten met meerwaarde verkopen.

Beide types kandidaten loodsen wij graag door ons omvangrijk aanbod.

Vervolgens gaan wij na welke woningen passend zijn voor uw soort investering. Is de woning geschikt voor een student? Kan de woning gebruikt worden voor co-housing? Is de locatie gunstig?

We halen samen de rekenmachine boven en bevestigen wat het te verwachten rendement kan zijn. Daarnaast maken we een prognose van de stijging van de waarde van het pand op korte, middellange en lange termijn.

We communiceren transparant over de redelijk te verwachten kosten. Indien u bijvoorbeeld een appartement wenst aan te kopen, bekijken we de maandelijkse lasten, het werkkapitaal, het reservekapitaal en de recente verslagen van de vergadering van mede-eigenaars.

0002 DSCF2158 Edit Melvinkobe Photography

Investeren via onze professional sellers

Door ons strategisch partnerschap met een aantal professionele partijen, treden wij als vastgoedbemiddelaar geregeld op in de verkoop van pas gerenoveerde woningen. U herkent deze panden in ons aanbod aan het gouden “professional seller” embleem.

Ontdek meer over onze professional sellers.

0011 DSCF0302 Melvinkobe Photography

Verhuren met VICUS

VICUS biedt een ijzersterke verhuurservice exclusief aan haar investeerderscliënteel. Enkel en alleen personen die een woning aankochten waarbij VICUS als bemiddelaar optrad, kunnen beroep doen op deze service.

Zo zorgen voor de gehele administratieve rompslomp. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de volstorting van de waarborg, de noodzakelijke verzekeringen, de plaatsbeschrijving, de huurbezoeken, en zo verder. Daarenboven staan wij garant voor juridisch sluitende, correcte contracten en documentatie. Kortom, totale ontzorging is wat VICUS u graag aanbiedt.


We zijn er fier op deze dienst aan te bieden aan het laagste tarief vindbaar op de markt, zijnde 1 maand/huur (excl. btw) voor de gehele verhuurperiode. Géén maandelijks terugkerende kosten.

Bovendien geven wij u een 100% verhuurgarantie. Wij zoeken voor u een huurder die zijn of haar intrek neemt in uw woning tegen de aktedatum (=moment waarop u het eigendomsrecht verwerft). Indien wij hier niet in slagen -wat quasi nooit gebeurt- dan laten wij de kosten van onze service integraal vallen.

Neem vrijblijvend contact op en dan bekijken wij graag wat we voor u kunnen betekenen.

Gratis Schatting Tool