0006 DSCF0026 Melvinkobe Photography

Wat is een “professional seller”?

VICUS is de makelaar bij uitstek die optreedt als bemiddelaar bij de verkoop van gerenoveerd vastgoed door professional sellers. Een professional seller, of professionele verkoper, is iemand die beroepsmatig woningen of appartementen verkoopt. Dit doen ze uiteraard niet zomaar. Vooraleer de woning wordt verkocht wordt een meerwaarde gecreëerd door een grondige renovatie van de woning. Zo kan de koper vertrouwen op wettelijke garanties, profiteert hij van een kwaliteitscontrole en kan hij beroep doen op een uitgewerkte dienst na verkoop.

Garanties

Wanneer u koopt van een particulier, dan koopt u de woning zoals ze is. Als er later problemen opduiken dan bent u zelf aangewezen deze aan te pakken. In het geval van een professionele verkoper zijn er een heleboel wettelijke bepalingen die de koper beschermen. Zo wordt u gevrijwaard van verborgen verbreken (Art. 1641-1643. BW) en geniet u een 10-jarige aansprakelijkheid voor ernstige gebreken die de stabiliteit en/of soliditeit van het bouwwerk in gevaar brengen (Art. 1792 en 2270. BW). Dit zijn zeer verregaande wettelijke beschermingen die u enkel geniet in het geval u koopt van een professionele verkoper.

Los van de wettelijke beschermingen zijn er ook beschermingen die u krijgt van de verkoper of producent. Zo is er bij onze verkopers steeds een 30-jarige garantie tegen opstijgend vocht (de woningen worden hier steeds tegen behandeld) en geniet u van de garanties die van toepassing zijn op de nieuw geplaatste toestellen.

Wanneer u koopt van een particulier, dan koopt u de woning zoals ze is. Als er later problemen opduiken dan bent u zelf aangewezen deze aan te pakken.

Kwaliteitsnormen energie

Alvorens de woning wordt verkocht door een professional seller, wordt de woning grondig gerenoveerd. De woning wordt klaargestoomd om de tand des tijds te doorstaan en te voldoen aan de nieuwe energetische normen. Zo worden steeds de technieken vernieuwd (water, gas en elektriciteit), wordt er nieuwe isolatiegeplaatst in het dak en de vloeren, worden alle ramen voorzien van dubbele beglazing en wordt een nieuwe verwarmingsketel en nieuw ventilatiesysteem geplaatst. Hiervan worden de nieuwe attesten en certificaten opgemaakt (elektrische keuring, EPC, technische fiches van de gebruikte materialen, …) en deze worden keurig verzameld in een dossier dat wordt afgegeven aan de koper.

0015 DSCF2772 Melvinkobe Photography

Kwaliteit op afwerking

Het oog wil ook wat, dus wordt er niet enkel naar de energienormen gekeken. De woningen krijgen ook een esthetische make-over. Zo worden de muren en plafonds opnieuw gepleisterd en geschilderd, worden er nieuwe vloeren en deuren voorzien en worden de badkamer(s) en keuken integraal vernieuwd. Indien mogelijk worden authentieke elementen (gevels, trappen, schouwen) gerestaureerd, om een fraaie samensmelting tussen oud en nieuw te bekomen. Ook hier worden de technische fiches van alle gebruikte materialen verzameld in een dossier.

Dienst na verkoop

Ook na de verkoop staat u niet alleen. In het geval er een complicatie optreedt in de woning ten gevolge van de renovatie kan u steeds en onmiddellijk beroep doen op de dienst na verkoop. Er is een breed team met de nodige technische kennis ter beschikking om u te ontzorgen. Afspraken kunnen gemakkelijk gemaakt worden via email en binnen een zeer korte tijdspanne staat een interventieteam aan uw deur (of aan de deur van uw huurders) om u verder te helpen.

Fiscale voordelen

Ook fiscaal is het een heel interessante oefening. Gezien renovaties onder het stelsel vallen van de registratierechten betaalt u slechts 12% op de aankoopprijs ten opzichte van 21% op de aankoopprijs bij nieuwbouw. Hiermee spaart u maar liefst 9% uit op het aankoopbedrag.

Neem vrijblijvend contact op en dan bekijken wij graag wat we voor u kunnen betekenen.

Gratis Schatting Tool