20230927 Vicus Teamfotos c Martin Corlazzoli COR01597
16 okt. 2023

Vastgoed verkopen na een scheiding: uw vertrouwde partner in moeilijke tijden

Het verkopen van vastgoed is op zichzelf al een grote beslissing. In de nasleep van een scheiding kan dit proces nog emotioneler en ingewikkelder zijn. Wist u dat in België ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding? Dit heeft vaak invloed op gezamenlijke eigendommen en hun verkoop.

Bij Vicus Vastgoed begrijpen we dat u in deze periode meer nodig heeft dan alleen een vastgoedmakelaar. U zoekt een partner die u begeleidt, ondersteunt en adviseert tijdens het gehele verkoopproces. Bij ons bent u aan het juiste vastgoedadres!

Scheiden en vastgoed: wat je moet weten

  • Overwaarde en onderwaarde: Bij een scheiding wordt niet alleen het huis verdeeld, maar ook de overwaarde of onderwaarde. Dit kan fiscale en financiële implicaties hebben.

  • Mediation bij verkoop: Steeds meer gescheiden koppels kiezen voor mediation om afspraken te maken over hun vastgoed. Dit kan leiden tot snellere en meer bevredigende verkoopbeslissingen.

  • Invloed op de woningmarkt: Gescheiden koppels die beiden een nieuwe woning zoeken, drijven de vraag op de woningmarkt op, wat kan leiden tot prijsveranderingen in sommige gebieden.

Contacteer ons voor meer informatie over bovenstaande zaken. Ons juridisch team staat voor u klaar.

Vicus Vastgoed: Uw vertrouwde makelaar bij de verkoop van vastgoed na een scheiding

Uw vertrouwde vastgoedmakelaar
met sprekende resultaten

384

transacties in 2022

gemiddeld 28

dagen tot verkoop

96,4%

succesvolle dossiers

binnen 24u

reactie op uw aanvraag

1. Persoonlijke aanpak: Onze makelaars hebben ervaring met de specifieke uitdagingen die scheiding met zich meebrengt. Ze bieden een luisterend oor en deskundig advies bij de verkoop van uw woning.
2. Marktexpertise: Wij kennen de Gentse vastgoedmarkt als geen ander en zorgen ervoor dat uw woning opvalt en tegen de beste prijs wordt verkocht.
3. Efficiënte dienstverlening: Wij regelen de bezichtigingen, onderhandelingen en administratie, zodat u zich kunt richten op het verwerken en voorbereiden van de volgende fase in uw leven.
4. Vertrouwelijkheid: Uw privacy is onze prioriteit. Wij gaan discreet om met uw situatie en alle informatie die u met ons deelt.
5. Gratis waardebepaling: Voordat we beginnen, bepalen we de waarde van uw eigendom gratis, zodat u een duidelijk beeld krijgt van wat u kunt verwachten. Schat vandaag uw woning met onze schattingstool.

Stapsgewijze begeleiding bij het verkoopproces na een scheiding

Vanaf het eerste contact tot de uiteindelijke verkoop, wij staan aan uw zijde. Onze experts begeleiden u bij elke stap:

  • Intakegesprek: We bespreken uw wensen, beantwoorden vragen en bieden begeleiding bij het voorbereiden van uw vastgoed voor verkoop.

  • Waardebepaling: Een duidelijk overzicht van de marktwaarde van uw woning.

  • Verkoopstrategie: We ontwikkelen een op maat gemaakte verkoopstrategie, rekening houdend met uw specifieke situatie.

  • Promotie: Uw woning wordt optimaal gepresenteerd via diverse kanalen om de juiste kopers aan te trekken.

  • Bezichtigingen en onderhandelingen: We regelen alle praktische zaken en zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt.

  • Verkoop en nazorg: Wanneer de verkoop afgerond is, blijven we beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

Laat Vicus Vastgoed u ontzorgen tijdens deze uitdagende tijd

Een scheiding is een periode van verandering en onzekerheid. Laat ons u helpen om deze overgang zo soepel mogelijk te maken. Neem vandaag nog contact op met ons team voor een vrijblijvend gesprek.

Boek een online kennismakingsgesprek

Heeft u al meteen een aantal concrete vragen en wilt u weten of er een match is tussen u en VICUS Vastgoed? We verlenen u graag advies over de verkoop van woning. Onze bestuurder, Simon, beantwoordt al uw vragen tijdens het kennismakingsgesprek en geeft u enkele tips & tricks voor de verkoop van uw woning.

Of wij bellen u op

Geef uw telefoonnummer door en we nemen binnen de 24 uur contact met u op. Dan bespreken we meteen waar we u mee kunnen ondersteunen.

Simon pauwels

Delen:
Gratis Schatting Tool