20230927 Vicus Teamfotos c Martin Corlazzoli COR02103
16 okt. 2023

Vastgoed verkopen na een overlijden: een gids voor de nabestaandenHet verlies van een dierbare is een emotionele en uitdagende tijd. Tussen het rouwproces door moeten er vaak praktische zaken worden geregeld, waaronder het beheren of verkopen van vastgoed dat de overledene heeft achtergelaten. Deze gids is bedoeld om u te helpen begrijpen wat er komt kijken bij het verkopen van vastgoed na een overlijden.

Overlijden en vastgoed: wat je zéker moet weten

1. Het verkrijgen van de juridische rechten

Voordat u de woning kunt verkopen, moet u zeker weten dat u de juridische rechten hebt om dit te doen. Meestal betekent dit dat u wacht op de verklaring van erfrecht, die aantoont wie de erfgenamen zijn en wie bevoegd is om namens de nalatenschap te handelen.

2. Waardebepaling van het vastgoed

De waarde van de woning kan anders zijn dan u verwacht, vooral als het al jarenlang in het bezit was van de dierbare die is heengegaan. Overweeg om een professionele schatter of vastgoedconsulent in te schakelen om een nauwkeurige marktwaarde te bepalen. De waarde van uw woning kan u schatten via onze tool.

3. Opruimen en voorbereiden

Het is begrijpelijk dat het huis veel persoonlijke spullen van de overledene bevat. Overweeg om een opruimbedrijf of een professional organizer in te schakelen die gespecialiseerd is in het leeghalen van huizen na een overlijden.

4. Overweeg kleine renovaties

Soms zijn kleine renovaties of reparaties nodig om het huis verkoopklaar te maken. Overleg dit zeker eerst met een makelaar. Dit kan de verkoopwaarde verhogen en het proces versnellen.

5. Werken met een ervaren makelaar

Het verkopen van vastgoed na een overlijden kent unieke uitdagingen. Een makelaar die ervaring heeft met dergelijke situaties kan van onschatbare waarde zijn, zowel voor het adviseren over de markt als voor het tonen van begrip en medeleven. Contacteer ons voor meer informatie.

6. Belastingimplicaties

Er kunnen belastingen verschuldigd zijn over de verkoop van het vastgoed, afhankelijk van de waarde ervan en andere factoren. Raadpleeg een belastingadviseur of notaris om te begrijpen welke potentiële belastingverplichtingen er zijn. Daarnaast kan u ook terecht bij Vicus Vastgoed. Ons team is op de hoogte van de geldende fiscale wetgeving.


Vicus Vastgoed biedt deskundige begeleiding bij het verkopen van vastgoed na een overlijden

Uw vertrouwde vastgoedmakelaar
met sprekende resultaten

384

transacties in 2022

gemiddeld 28

dagen tot verkoop

96,4%

succesvolle dossiers

binnen 24u

reactie op uw aanvraag

1. Persoonlijke aanpak: Onze makelaars hebben ervaring met de specifieke uitdagingen die een overlijden met zich meebrengt. Ze bieden een luisterend oor en deskundig advies.
2. Marktexpertise: Wij kennen de Gentse vastgoedmarkt als geen ander en zorgen ervoor dat uw woning opvalt en tegen de beste prijs wordt verkocht.
3. Efficiënte dienstverlening: Wij regelen de bezichtigingen, onderhandelingen en administratie, zodat u zich kunt richten op het verwerken en voorbereiden van de volgende fase in uw leven.
4. Vertrouwelijkheid: Uw privacy is onze prioriteit. Wij gaan discreet om met uw situatie en alle informatie die u met ons deelt.
5. Gratis waardebepaling: Voordat we beginnen, bepalen we de waarde van uw eigendom gratis, zodat u een duidelijk beeld krijgt van wat u kunt verwachten. Schat uw woning met onze tool.


Stapsgewijze begeleiding bij het verkoopproces

Vanaf het eerste contact tot de uiteindelijke verkoop, wij staan aan uw zijde. Onze experts begeleiden u bij elke stap:

  • Intakegesprek: We bespreken uw wensen, beantwoorden vragen en bieden begeleiding bij het voorbereiden van uw vastgoed voor verkoop.

  • Waardebepaling: Een duidelijk overzicht van de marktwaarde van uw woning.

  • Verkoopstrategie: We ontwikkelen een op maat gemaakte verkoopstrategie, rekening houdend met uw specifieke situatie.

  • Promotie: Uw woning wordt optimaal gepresenteerd via diverse kanalen om de juiste kopers aan te trekken.

  • Bezichtigingen en onderhandelingen: We regelen alle praktische zaken en zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt.

  • Verkoop en nazorg: Wanneer de verkoop afgerond is, blijven we beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

Laat Vicus Vastgoed u ontzorgen tijdens deze uitdagende tijd

Het verkopen van vastgoed na het overlijden van een dierbare is een emotioneel en soms overweldigend proces. Neem de tijd die u nodig hebt en overweeg om professionals in te schakelen om u bij elke stap te ondersteunen.

Hoewel het een moeilijke periode kan zijn, kan de verkoop van het vastgoed ook een stap voorwaarts betekenen in het rouwproces, waardoor u zich kunt concentreren op heling en herinnering.

Neem vandaag nog contact op met ons team voor een vrijblijvend gesprek.

Boek een online kennismakingsgesprek

Heeft u al meteen een aantal concrete vragen en wilt u weten of er een match is tussen u en VICUS Vastgoed? We verlenen u graag advies over de verkoop van woning. Onze bestuurder, Simon, beantwoordt al uw vragen tijdens het kennismakingsgesprek en geeft u enkele tips & tricks voor de verkoop van uw woning.

Of wij bellen u op

Geef uw telefoonnummer door en we nemen binnen de 24 uur contact met u op. Dan bespreken we meteen waar we u mee kunnen ondersteunen.

Simon pauwels

Delen:
Gratis Schatting Tool