0008 DSCF0921 Melvinkobe Photography
3 mrt. 2023

Hoe Charlotte en Kenny hun huis verkochten… met VICUS

Je woning verkopen moet zowat de meest stressvolle gebeurtenis uit een mensenleven zijn. Enerzijds hangt er een enorme som geld aan vast, anderzijds heeft een huis veelal een niet afzienbare emotionele waarde. Dan breekt het moment aan dat je beslist om te verkopen. Zo ging het ook voor Charlotte (27) en Kenny (35), die vijf jaar na aankoop beslisten om hun eerste woning in centrum Gent te verruilen voor een huis in de groene rand. Lees hieronder hun verhaal!

Achtergrond

Charlotte en Kenny, een sympathiek West-Vlaams duo, doorliep een parcours dat voor velen wellicht bekend in de oren klinkt. Na studies te hebben gevolgd in Gent, vatten ze carrières aan als leerkracht en advocaat in “hun” studentenstad. De aankoop van hun eerste woning volgde snel. Beiden zijn het handige Harry’s, en met de hulp van hun ouders toverden ze hun burgerhuis vlak bij het historisch centrum om tot een eerste eigen stek. Een aantal jaren, én een verloving later, groeide de goesting om toch wat landelijker te gaan wonen. Na een hele poos zoeken, konden ze hun droomwoning in Sint-Denijs-Westrem aankopen.

0024 DSCF1066 Melvinkobe Photography

Kennismaking

Hierdoor moest het huis in Gent natuurlijk verkocht worden. Na de zoektocht naar een woning begon aldus de zoektocht naar een geschikte makelaar om hen te helpen in de verkoop. Online kwamen ze terecht bij VICUS. Via een eenvoudige aanvraag op de website van VICUS kwam makelaar Sander, die de buurt zeer goed kent, langs voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek en een schatting van de woning. Vastgoeddeskundige Sander heeft, net als een aantal andere makelaars bij VICUS, een verleden als advocaat, wat Kenny onmiddellijk een goed gevoel gaf.

Sander schakelde de hulp in van zijn collega Anabel, want met twee weet je altijd meer dan alleen. Samen bespraken ze de schattingstoelichting en de werkwijze van het kantoor. Het viel Charlotte op hoe transparant en nauwkeurig er werd gecommuniceerd over hoe VICUS bemiddelt in de verkoop van een onroerend goed. De uitvoerige schatting van het huis gaf blijk van de nodige expertise. Dat beide VICUS-makelaars zowel hoogopgeleid als commercieel getraind waren gaf de doorslag. De keuze werd gemaakt. Kenny en Charlotte beslisten om met VICUS in zee te gaan. Bovendien werkt VICUS met een heel duidelijk “no cure, no pay”-verhaal. Als er geen deal gevonden zou worden gevonden, betaalden ze geen enkel commissieloon.

De start

Anabel en Sander zorgden er onmiddellijk voor dat de nodige administratieve formaliteiten in gang werden gezet. De dossierstukken werden opgevraagd bij de notaris, elektrische keuring en opmaak van het energieprestatiecertificaat werden geboekt en het huis werd door een gespecialiseerde fotograaf op beeld vastgelegd. Elke stap werd steeds toegelicht en besproken in het pas opgerichte Whatsappgroepje waarin regelmatig updates en vragen werden geplaatst. Het duurzame telefonische contact en het systematische overleg boezemden veel vertrouwen in.

De VICUS-makelaars spraken alle mogelijke kanalen aan om zo veel mogelijk klanten richting de woning te trekken. Het piekfijn opgestelde woningzoekertje werd gelanceerd op alle mogelijke zoekplatforms, bijkomende publicaties werden gedaan via sociale media en het omvangrijke VICUS-klantenbestand (>10.000 volgers) werd rechtstreeks aangeschreven.

0028 DSCF1100 Melvinkobe Photography

De spanning

Dan steeg de spanning. Na een eerste reeks bezoeken kwam er niet onmiddellijk een koper uit de bus. Hier en daar zegde een kandidaat kort voor het bezoek de rondleiding af. De twijfel bekroop Kenny en Charlotte enigszins. “Was het wel het goede moment om te verkopen?” “Staat de prijs wel juist?” Anabel en Sander panikeerden echter niet en trokken nogmaals alle registers open. Zo werd een kandidate, die in eerste instantie toch wat twijfels had, nogmaals opgebeld met de vraag of ze toch niet nog eens wilde kijken. Deze dame, die overigens al eens een woning via VICUS had aangekocht, keerde uiteindelijk terug naar het huis, werd uiteindelijk verliefd op het karakterpand en besliste samen met haar man om alsnog een gericht bod uit te brengen. Anabel en Sander zorgden voor de gepaste begeleiding bij de prijsonderhandeling en daags nadien kwamen partijen tot een akkoord! Een succes!

Na de aanvaarding van het bod bleef het VICUS-team uiteraard beschikbaar om de kopers en verkopers van advies te voorzien. De verkoopovereenkomst werd zorgvuldig uitgeschreven en besproken met de notarissen, partijen werden aan elkaar voorgesteld en de verkoop kon gevierd worden!

Het slot

Charlotte en Kenny kijken heel tevreden terug op hun samenwerking met VICUS. De makelaars maakten een bijzonder goede indruk op hen: Eerlijke communicatie, vatbaar voor feedback, aantrekkelijke en frisse website en laagdrempelige manier van werken. De twee hebben hun vaste vastgoedpartner gevonden! We wensen het pasgetrouwde koppel dan ook alle geluk in hun nieuwe woning!

Overweegt u ook om uw woning te verkopen, maar twijfelt u nog? Contacteer ons gerust voor een informele kennismaking op info@vicusvastgoed.be!


Delen:
Gratis Schatting Tool